Checklist voor bandselectie

Geschreven door op 16-06-2015 in HabaTEC kennisbank - Geen reacties

Voor de juiste bandkeuze is het van essentieel belang dat alle gegevens die invloed hebben op de transportband bekend zijn. Uiteraard geldt dit voor gegevens als afmetingen, belasting, snelheid, etc., maar ook zaken als temperatuur, aanwezigheid van chemicaliën en schokbelastingen kunnen een grote invloed op de transportband en uw proces hebben.

Checklist voor transportbanden en aandrijfriemen

Om ervoor te zorgen dat er geen details vergeten worden en structuur aan te brengen in de verwerking van aanvragen, werken we vaak met checklists. Daarin worden alle aspecten van een transportband en aandrijfriem doorgelopen en komen alle relevante gegevens aan bod. Hieronder vindt u de checklists van de verschillende product groepen.

Klik op de afbeelding om de checklist te downloaden.

Checklist voor weefseltransportbanden

Checklist voor weefseltransportbanden

Checklist voor kunststof modulaire banden

Checklist voor kunststof modulaire banden

Checklist voor aandrijfriemen

Checklist voor aandrijfriemen

Onthoud dat hoe meer details wij weten van de toepassing en omstandigheden, hoe beter en sneller wij een bandkeuze wij kunnen maken. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze afdeling Engineering. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 033-2472030 of per e-mail: engineering.benelux@habasit.com.

Over de auteur

Marco Hollander, Technical Manager. In september 2000 ben ik als Application Engineer in dienst gekomen bij Habasit. Als Product Manager ben ik sinds 2004 technisch en commercieel verantwoordelijk voor de product groep modulaire transportbanden. Ik begeleid onze klanten en Key Account Managers met technische vraagstukken en projecten. Hierdoor kom ik in aanraking met veel verschillende processen en industrieën wat mijn werk heel uitdagend maakt.

Plaats een reactie