De invloed van frictie bij de sterkteberekening van transportbanden

Geschreven door op 16-12-2014 in Engineering tips - Geen reacties

Er zijn een aantal belangrijke factoren welke van invloed zijn op een juiste berekening van een transportband met betrekking tot de frictie tussen de transportband en de ondersteuning.

  • Gebruik de hogere statische frictiecoëfficiënt in plaats van de lagere kinetische frictiecoëfficiënt
  • Worden er extra krachten op de band uitgeoefend zoals bijvoorbeeld schrapers?
  • Loopt de transportband over een vast mes (neusovergang) welke extra wrijving veroorzaakt?
  • Hoe groot is de omslagen hoek op de aandrijfpulley en is deze bekleed?
  • Materiaal van de ondersteuning (verschillende frictiecoëfficiënt).
  • Vervuiling door bijvoorbeeld stof heeft een grote invloed op de frictie.
  • Olie of soms gewoon water kan een aanzuigende werking hebben waardoor de wrijving wordt verhoogd en hiermee ook het energieverbruik.

Aandrijfpulley

De aanwezigheid van een bekleding op de aandrijfpulley heeft ook een grote invloed op de voorspanning (oplegrek van de band). Hoe meer frictie op de aandrijfpulley, hoe lager de voorspanning en hoe lager de belasting op de pulleys en lagers.

Zonder frictie is er geen wrijvingsweerstand, en zou een oneindig lange transportband met een belading, door middel van een minimaal vermogen kunnen draaien. Dit merk je al wanneer je bij zware beladingen gebruik maakt van een rollen ondersteuning in plaats van een glij ondersteuning. De transportband kan dan een grotere massa transporteren. De definitie van wrijving bij transportbanden staat beschreven in een eerder geschreven blog.

blog

Energiezuinige transportbanden

Er zijn tegenwoordig transportbanden welke aan de onderzijde zijn voorzien van een speciaal weefsel met een lagere frictiecoëfficiënt dan vergelijkbare traditionele transportbanden. Hierdoor kan er een energiebesparing en reductie van de CO₂uitstoot gerealiseerd worden. Op locaties waar veel transportbanden draaien, bijvoorbeeld distributiecentra of vliegvelden, kan deze besparing behoorlijk oplopen. Belangrijke factoren zijn de te transporteren massa en de gebruiksduur per dag. De besparing loopt op wanneer deze waarden hoger worden.

Over de auteur

René Grevengoed, Application Engineer HabaFLOW weefselbanden en HabaDRIVE aandrijfriemen. Ik ben sinds 1996 werkzaam bij Habasit. Als Application Engineer adviseer ik onze klanten bij het maken van de juiste product keuze die aansluit bij de applicatie. Daarnaast ondersteun ik onze Key Account Managers en Customer Care met technische adviezen.

Plaats een reactie